2014-11-17 15:01:58• hírek • Szatmár.ro

Közös ima és ételosztás

Főtt ételt és teát oszt Szent Erzsébet szellemiségében a Szatmári Egyházmegye diakónia munkacsoportja a rászorulóknak.

A környezetünkben élő nehéz sorsú emberekért mond közösen imát a Szatmári Egyházmegye diakónia munkacsoportja a Szent Erzsébet szobornál, a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templommal szembeni téren.

Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapján, november 19-én, szerdán délután három órától várnak mindenkit, aki közösséget vállal a szükséget szenvedőkkel, együtt érez, és legalább a kiállásával, empátiája kinyilvánításával, imájával segíteni, enyhíteni szeretne. Az említett helyszínen Ft. Dr. Hankovszky Ferenc püspöki helynök "A szolgáló szeretetszolgálat fontossága az egyházmegyében" címmel tart bevezetőt; a Szent Rita Egyesület gyermekeinek éneke után Dr. Láng László, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója a szeretetszolgálatban rejlő önátadással kapcsolatban mondja el gondolatait; vers hangzik el, majd a különböző szeretetszolgálati csoportok egy-egy szál rózsát helyeznek el a szobornál - a Szent Erzsébet által is felmutatott szeretet és a törődés eszménye előtt tisztelegve.

A rendezvény fontos részeként, közös imádságot és éneket követően a Diakónia munkacsoport képviselői elindulnak majd a város különböző pontjaira paprikás krumplit és teát osztani: a 14-es lakónegyedbe a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet; az Ostrovolui utcára a Máltai Segélyszolgálat szatmári kirendeltsége; az IPL tömbházhoz a Kórházpasztorációs Iroda önkéntes beteglátogatói, a piarista nővérek, a plébániai szeretetszolgálat-, illetve a börtönpasztoráció képviselői; a Toamnei utcára pedig a Boldog Scheffler János Központ munkatársai.

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak a közös imába való bekapcsolódásba, az ételosztás rászorulók között történő népszerűsítésére.

Ételt is osztanak majd november 19-én

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: